luni, 20 iulie 2015

E timpul sa fii Sanatos

In zilele noastre, sanatatea este la mare cautare si, din ce in ce mai multi dintre noi dam dreptate zicalei: ,,sanatate, ca-i mai buna decat toate’’.

Pana la urma, ce inseamna, de fapt, sanatatea?

Conform DEX-ului, o putem defini ca:“Stare buna a unui organism la care functionarea tuturor organelor se face in mod normal si regulat.”

Nu pare atat de greu, nu? Insa viata moderna a adus cu ea si o serie de shimbari, nu foarte sanatoase. Suntem intr-un ritm alert, nu mai avem timp sa mancam echilibrat si sanatos, sa facem miscare, sa ne relaxam, sa ne informam mai mult cu privire la produsele pe care le folosim si sa cautam solutii care sa ne imbunatateasca calitatea vietii…sa profitam de bucuriile vietii. Stresul a devenit ,,boala’’ secolului si este ,,vinovat’’ pentru tot felul de afectiuni cu care ne confruntam.

Cum stam noi, romanii, cu starea de sanatate, o arata un Studiu facut de ISRA Center (2011-2012).

Starea de sanatate a romanilor:

  • Desi 3 din 4 romani din mediul urban apreciaza ca au o stare de sanatate buna sau foarte buna, 89% dintre ei s-au confruntat cu o problema medicala in ultimul an; 
  • Medicii apreciaza ca doar o treime dintre pacientii care au probleme medicale sunt dispusi sa isi schimbe stilul de viata in vederea ameliorarii starii de sanatate; 
  • (17%) indica gradul de interes al romanilor fata de un stil de viata sanatos si implicit nivelul redus de informare in ceea ce priveste legatura dintre gradul de sanatate si stilul de viata. 
Satisfactia fata de calitatea vietii:
Din punctul de vedere al calitatii vietii, doar putin peste jumatate dintre romani (59%) sunt multumiti si foarte multumiti.

Satisfactia fata de sanatatea proprie:
Romanii sunt in general multumiti de starea lor de sanatate, iar 3 din 4 isi apreciaza starea proprie de sanatate ca fiind buna sau foarte buna.

Este evident si demonstrat ca starea noastra de sanatate are legatura cu stilul nostru de viata. Depinde doar de noi sa ne gasim sau sa ne regasim echilibrul si sa avem un stil de viata sanatos. Pana la urma asa ne respectam organismul si ne bucuram de o stare de bine.

Ne dorim sa ajutam cat mai multi oameni sa fie mai sanatosi, de aceea venim in ajutorul tau cu informatii valoroase despre un stil de viata echilibrat, sfaturi de la specialisti, testimoniale ale romanilor din comunitate, mituri, produse de calitate, concursuri si multe altele.

Facebook

 
Powered by BIO LifeCare